Skip to content

Direct contact of een overlijden melden? 06 - 244 77 012

Direct contact of een overlijden melden?
06 - 244 77 012

Vuur;

Intensieve persoonlijke begeleiding voor jou
en je naasten bij leven, het afscheid en erna

Lef, Rouwdoula, Verbinden

Dolinda-Leliveld-Uitvaartbegeleiding-en-advies

Je weet dat het er binnen afzienbare tijd van gaat komen; je zal komen te overlijden. Je weet het al even of het is je net verteld. Je wereld staat op zijn kop, je werkelijkheid is ineens anders.

Wat nu?

Hoe vertel ik het mijn kinderen, ik ben bang, er is nog zoveel dat ik wil doen. Waar kan ik met mijn vragen terecht. Wie kan mij en mijn partner/gezin helpen?

Ik kan je als Rouwdoula bijstaan.

Mijn taak: het wegnemen van zorgen over de toekomstige nabestaanden bij jou. Intensieve begeleiding, advies, steun en toeverlaat voor jou bij leven in jouw laatste levensfase en straks bij het afscheid. Daarna begeleiding en aandacht voor jouw naasten. Zorg en aandacht die verdergaan dan organisatorische uitvaartverzorging.

Dolinda-Leliveld-Uitvaartbegeleiding-en-advies
 • Zelf regie hebben

 • Alles is mogelijk

 • Ik-voor-jou = wij

 • Kwaliteit van leven

 • Zelf regie hebben

 • Alles is mogelijk

 • Ik-voor-jou = wij

 • Kwaliteit van leven

Vuur, mijn specialisme

Dit vierde pakket is mijn specialisme! Het werd heel vaak gezegd; je stopt teveel tijd in gesprekken die niet over de uitvaart gaan. Ik kan echter niet anders. De dienstverlening die ik van nature, waar nodig en gewenst, al met passie en liefde uitvoerde diende ook een naam te krijgen. Het werd de naam “Vuur”.

Waarom de naam Vuur? Heel eenvoudig.
Het vraagt LEF van jou om te praten over je leven en je eigen dood.

 • Het vraagt LEF om, na een keiharde boodschap waardoor je hele werkelijkheid op z’n kop komt te staan, mij zo dichtbij te laten komen;
 • Het vraagt LEF om in een kwetsbare en verdrietige periode je zorgen te delen;
 • Het vraagt LEF om hulp te vragen bij het vertellen van het slechte nieuws aan je dierbaren;
 • Het vraagt LEF om te kunnen blijven lachen en te genieten van de waardevolle dingen van het leven;
 • Het vraagt LEF om te gaan praten met je dierbaren over die dingen die nog niet gezegd zijn, maar wel gezegd zouden kunnen worden;
 • Het vraagt LEF om naast de kwaliteit van leven ook bezig te zijn met kwaliteit van sterven.

Als jij dit LEF hebt, kan ik er voor jou en je familie gewoon “zijn”.
Dat is mijn innerlijke vuur, drijfveer en passie.

Vuur-Dolinda-Leliveld-Uitvaartbegeleiding-en-Advies

Ik ben er voor jou

Ik kan er zijn als Rouwdoula voor jou. Zodat jij….

 • ... ondanks het vooruitzicht, los kan laten, rust kan vinden en nog kan genieten van het leven dat je nog rest.
 • ... door te praten over je sterfelijkheid en het komende einde nog meer kan genieten van het NU en jouw dierbaren.
 • ... vanuit jou vertrouwen en onze verbinding ervoor zorgt dat er vanuit ik-voor-jou=wij ontstaat.
 • ... zelf de regie kan houden over je eigen uitvaart.
 • ... door de duidelijkheid ervoor zorgt dat er in de moeilijke dagen na je overlijden al een soort van draaiboek is voor de uitvaart.
 • ... als jij er niet meer bent, ervoor gezorgd hebt dat jouw dierbaren een vertrouwt gezicht om zich heen hebben, zowel op de dag van de uitvaart als in de periode erna.

Of zoals iemand onlangs in de Hospice, waar ik als vrijwilliger werk, het verwoordde:

“kwaliteit van leven is belangrijk nu ik weet dat ik ga sterven. Voor mij is dit: samen met mijn vrienden een goed gesprek voeren over wat er komen gaat, terwijl er een traan over mijn wang rolt. Vervolgens heel hard lachen om oude herinneringen onder het genot van een biertje. Het biertje dat ik eigenlijk niet meer mag hebben. Maar ook regie houden over mijn eigen sterven en over mijn eigen uitvaart. Dat is kwaliteit van leven en sterven. En dat zorgt ervoor dat de Rouw minder Rauw is."

Je begrijpt al wat ik zeggen wil: Een Rouwdoula is er niet voor de medische zorg. Deze is uitstekend georganiseerd door de palliatieve zorg in al zijn facetten. Een Rouwdoula is een persoonlijke begeleider en adviseur.

Als Rouwdoula ga ik in gesprek, bied ik een luisterend oor, praktisch advies, tijd en aandacht aan jou. Ik ben er voor jou, de persoon die de diagnose gekregen heeft en voor je dierbaren. Je partner, gezin of familie. Ik bied jullie, waar gewenst, begeleiding en help je bij datgene waar op dat moment behoefte aan is. Altijd met aandacht en rust "er zijn".

Dolinda Leliveld Uitvaartbegeleiding & Advies

Rust, veiligheid, vertrouwen en warmte

In alle gevallen die ik heb mogen begeleiden geeft deze vorm van dienstverlening rust, veiligheid, vertrouwen, warmte en een heel bijzondere band zowel met jou als met je dierbare of dierbaren die achterblijven. Zij worden niet geconfronteerd met de hectiek en keuzestress direct na het overlijden en de kennismaking met een vreemde. Ik ben al kind aan huis en ik vind het een eer om jou bij te mogen staan direct na je overlijden,  je die zorg en aandacht te geven die bij jou past. Na je overlijden een uitvaart te verzorgen in jouw geest, die jouw leven en persoonlijkheid weerspiegelen.

Anderen over mij

 • “Ons mam heeft haar laatste reis per boot naar ons pap gemaakt. Liefdevol is de bijzondere uitvaart van ons mam verzorgd. Zoiets hadden we nog nooit meegemaakt. Alles was bespreekbaar”.
 • “Ik heb de kaart zelf nog kunnen maken en de foto’s waren een weerspiegeling van mijn leven. De tekst erop was geheel en al uit mijn eigen naam”.
 • “Wat bijzonder dat ik mijn eigen gedachtes en wensen nog kan delen als ik er niet meer ben. Ik vond het een geruststellende gedachte dat ik deze woorden tijdens mijn uitvaart toch nog kon delen ”.
 • “Mijn man wilde zelf zijn uitvaart regisseren, iemand kiezen die dit met hem kon gaan doen. In een aantal bezoeken en gesprekken hebben wij samen met Dolinda zijn volledige uitvaart samengesteld. De sprekers waren al op de hoogte en uitgenodigd, de muziek uitgezocht, de stijl, de herinnering en de catering gekozen. Intens verdrietig, maar ook heel mooi om dit samen te doen. Ik zie haar nog steeds. Ze heeft niet alleen naar mij geluisterd maar mij ook geholpen met een aantal administratieve zaken, gewoon heel liefdevol en praktisch.”
Vuur-pakket-Dolinda-Leliveld-Uitvaartbegeleiding-en-Advies

Praktische informatie

Jij weet dat jij binnen afzienbare tijd komt te overlijden;
Je zit nog vol vragen?
Waar ga ik beginnen?
Waaruit kan ik kiezen, wat heb ik echt nodig?
Wat kan ik van jou in de begeleiding verwachten?

Een aantal zaken heb ik hieronder alvast vermeld om je een beetje op weg te helpen.

Waar-beginnen-Dolinda-Leliveld-Uitvaartbegeleiding-en-advies

Waar te beginnen?
 

Als ik weet dat ik binnen afzienbare tijd kom te overlijden?

Als dat zo is, dan ben je verdrietig, kwetsbaar, boos en vooral nog bezig met kwaliteit van leven in plaats van met de dood. Dan wil ik je allereerst heel veel sterkte wensen en ook zoveel mogelijk een warme tijd met je dierbaren. Wil je daar hulp bij, een luisterend oor? Maak dan een afspraak met mij als Rouwdoula. Voor aandacht en tijd in jouw laatste levensfase, je afscheid en erna.

Vind jij het ook belangrijk om jouw uitvaart een verlengstuk te laten zijn van jouw leven? Wil jij je eigen uitvaart graag zelf regisseren omdat je nu nog in de gelegenheid bent? Dan past dit pakket “VUUR” het beste bij jou en kom ik je heel graag helpen.

Is het bovenstaande van toepassing voor jou of voor een dierbare van je, begin dan vooral met het maken van een vrijblijvende afspraak!

Dolinda-Leliveld-Uitvaartbegeleiding-en-advies

Waaruit kan ik kiezen, wat heb ik echt nodig?

We beginnen helemaal niet met keuzes. We beginnen bij het contact. Verbinding maken van mens tot mens. Wie ben jij en wat heb je nodig? Ik luister naar je.

Waar kan ik jou en je naasten mee helpen? 
Welke zorgen heb je? Ik begeleid jullie in deze laatste fase waarin niets meer hetzelfde is.

Op een gegeven moment ben je toe aan keuzes. Keuzes en rituelen voor de dag van jouw afscheid van het leven. Dat is het moment om over jouw uitvaart in gesprek te gaan.

Dolinda-Leliveld-uitvaartbegeleiding-en-adviezen

Wat kan ik van jou verwachten?

In het pakket “Vuur” zit niet alleen mijn dienstverlening. In dit pakket zit mijn passie, creativiteit, liefde en meer dan volledige aandacht en verbinding met jou als mens. Mijn drijfveer om dit vak uit te oefenen. Mijn keuze om de dienstverlening van het “Vuurpakket” te kiezen als mijn onderscheidend vermogen, mijn specialisme.

Welk pakket je ook kiest. Ik ben er voor jou. Jij bent het belangrijkste.

En ik?

Ik stem mij af op jouw wensen en zorg ervoor dat deze uitgevoerd worden conform afspraak en begroting. Ik spreek je nu aan met je, maar schakel uiteraard direct over naar u als u dat liever heeft.

Ik bied je altijd een constante kwaliteit van dienstverlening. Eigenlijk een soort zekerheden.

Te weten…

Heb jij vragen?

Een persoonlijke afspraak maken is uiteraard altijd mogelijk en vrijblijvend! Dan kunnen we samen kennismaken en kun jij te weten te komen wat jouw mogelijkheden zijn. Hierdoor kun jij ervaren of ik de persoon ben die bij jou past. Die jij het vertrouwen wil geven om jouw uitvaart te gaan regelen binnenkort, over enige of over onbekende tijd.

Voor alle vragen kan en mag je mij uiteraard ook bellen, appen, mailen, skypen, op een andere manier videobellen of de social media apps gebruiken. Ik ontmoet je graag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je kunt mij ook bellen op:
06 - 244 77 012

Heb jij vragen?

Een persoonlijke afspraak maken is uiteraard altijd mogelijk en vrijblijvend! Dan kunnen we samen kennismaken en kun jij te weten te komen wat jouw mogelijkheden zijn. Hierdoor kun jij ervaren of ik de persoon ben die bij jou past. Die jij het vertrouwen wil geven om jouw uitvaart te gaan regelen binnenkort, over enige of over onbekende tijd.

Voor alle vragen kan en mag je mij uiteraard ook bellen, appen, mailen, skypen, op een andere manier videobellen of de social media apps gebruiken. Ik ontmoet je graag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je kunt mij ook bellen op:
06 - 244 77 012

Dolinda Leliveld Uitvaartbegeleiding & Advies
Scroll To Top